De Automatische Phantomflessenvuller

VDL Wientjes Roden richt zich onder andere op het ontwikkelen en produceren van Medical devices en onderdelen voor de medische industrie. Als technisch bedrijf vindt VDL Wientjes Roden het belangrijk dat studenten de gelegenheid krijgen ervaring op te doen met projecten in het bedrijfsleven. Het project ''De automatische phantomflessenvuller'' is hier een goed voorbeeld van. Phantomflessen zijn flessen die gevuld zijn met testvloeistof om MRI of CT scanners te kunnen calibreren. Bij dit project wordt er uitgezocht welke delen van het vulproces geautomatiseerd kan worden. Op deze manier kan er tijd en geld bespaard worden bij het vullen van deze flessen.

Doel
Het doel is om minder tijd en kosten te besteden aan het vullen van de phantomflessen en om de flessen nauwkeuriger te vullen. 

Status
Er is een ontwerp van een prototype gemaakt. Voor dit prototype moeten er wat verbeteringen toegepast worden op de hard- en software. Als dit allemaal gedaan is kunnen er  8 flessen op een tableau gevuld worden. Ook wordt er in dit project een doorlopende leerlijn  gecreëerd. Nadat het eerste product is opgeleverd door studenten, kan de volgende groep het product verder verbeteren naar industrieel niveau.

Nodig
Er is een projectgroep studenten techniek of stagiair/afstudeerder van  Elektro/Mechatronica/Werktuigbouw nodig om dit project mogelijk te maken. Ook is financiële ondersteuning van de opdrachtgever is noodzakelijk. Inhoudelijke begeleiding van docenten en/of onderzoekers en vanuit de opdrachtgever is een onderdeel wat niet kan ontbreken.

Betrokken partners:
VDL Wientjes Roden
Hanzehogeschool
Health hub