Blog: VDH Products: “We moeten als regio één vuist maken om daadkrachtig te kunnen zijn!”

woensdag 2 november 2016

VDH Products in Roden bestaat ruim 35 jaar. Het bedrijf ontwikkelt en produceert elektronische (90%) en mechanische (10%) instrumenten voor het meten van temperatuur, druk en luchtvochtigheid. Inmiddels maakt VDH Products 20.000 eindproducten, die worden geleverd in 60 landen wereldwijd voor allerlei industrieën. Steven Spielberg is bijvoorbeeld één van de klanten. Paulus Flokstra is hier, als productieleider en lid van het managementteam, zeer trots op.


Paulus is een zeer betrokken manager. Hij zet zijn netwerk actief in om de industrie en de regio op de kaart te zetten, zowel nationaal als internationaal. Paulus legt uit: “Ik heb het eerder gezien. Een goedlopend regionaal bedrijf wordt opgekocht, vaak door buitenlandse investeerders. Het bedrijf gaat vervolgens specifiek voor dat land produceren. Of knappe koppen die vertrekken naar Sillicon Valley. Je opgebouwde kennis verdwijnt zo uit de regio. Het is belangrijk als bedrijven samen te werken om de aanwezige kennis te vergroten en te behouden voor de regio.”

De infrastructuur van VDH Products kan interessant zijn voor aangesloten bedrijven van Health Hub Roden. “Ons bedrijf doet alles zelf, van ontwerpen op de tekentafel tot installatie bij de klant. Wanneer er bedrijven zijn die gebruik willen maken van (onderdelen van) ons productieproces dan is hier zeker ruimte voor. Denk aan start ups bijvoorbeeld. Voor deze ondernemers is het erg kostbaar om zelf machines aan te schaffen. Als wij die bezitten en er is ruimte in ons eigen productieproces, waarom zou een ander er dan geen gebruik van maken?

VDH Products wil haar kennis en ervaring delen. Dit kan volgens Paulus alleen als je goed weet waar jouw expertise ligt. “Als je weet wat je goed kunt dan kun je ook aangeven waar je minder goed in bent. En daar kun je dan je samenwerkingspartners op selecteren. Het gaat om het bundelen van krachten. Zo zoeken wij partijen waarmee we de wereld kunnen veroveren, en dat vanuit Roden! Ik wil met het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen een klimaat scheppen wat ervoor zorgt dat mensen met relevante kennis en ervaring in de regio willen blijven. Dit zorgt voor continuïteit waar ook generaties na mij nog van profiteren.“