Blog: Piet Alberts (NHL Hogeschool) wil onderzoek dichter bij de bedrijven brengen

woensdag 11 mei 2016

Als projectmanager betrekt Piet Alberts bedrijven bij de onderzoekslijnen van de NHL Hogeschool. Vanuit deze lijnen (Vital Regions en Smart Sustainable Industries) worden nieuwe innovaties ingebed in het onderwijs en het contact met de ondernemers versterkt.

Piet is geen onbekende bij Health Hub Roden. Als persoonlijk lid van Springboard en voormalig werknemer van Cordis en TCNN heeft hij de hele ontwikkeling van de Health Hub van dichtbij meegemaakt. “Ik zie Health Hub Roden als de ‘place to be’ voor studenten, onderzoekers en met name de MKB bedrijven. Bedrijven kunnen hier samenwerken met studenten die vervolgens na hun studie door kunnen stromen in diezelfde bedrijven. Dit zorgt voor continuïteit en het behoud van innovatieve kennis in deze regio. Binnen de kennisinstellingen zal de komende jaren veel veranderen op het gebied van onderwijs wat veel meer geïntegreerd gaat worden in het bedrijfsleven. De Health Hub kan hier een uitstekende rol spelen als onafhankelijke organisatie die een platform biedt aan de toekomstige (mbo, hbo en universitair geschoolde) ondernemers / werknemers.”

NHL Hogeschool heeft veel expertise op het gebied van Serious Gaming, Computer Vision en Modelling. Er zijn al games ontwikkeld op het gebied van gezondheidszorg (o.a. de I-lift). “Studenten, docenten, lectoren en ondernemers zijn bij de Health Hub veel meer benaderbaar. Dit komt het leggen van contacten onderling ten goede. Het is een omgeving waar studenten zich thuis voelen waardoor er veel energie en nieuwe ideeën ontstaan die direct met ondernemers gedeeld kunnen worden.  Dit spreekt mij zeer aan en past bij de visie van NHL Hogeschool.”

Piet neemt, naast zijn kennis en ervaring, een groot netwerk mee naar Roden. Als projectleider bij TCNN van diverse Interreg projecten heeft hij goede contacten opgebouwd met Duitse hogescholen,  universiteiten en ondernemers in het Eems Dollard gebied.

Piet is regelmatig te vinden in de Health Hub, contact opnemen kan via +31622493158 of p.alberts@nhl.nl