Partnernieuws: Carduso Capital investeert in in Roden gevestigd PureIMS

maandag 19 september 2016

Carduso Capital investeert in PureIMS (Pure Inhalation Medication Systems), een Spin-off bedrijf van de Rijksuniversiteit Groningen dat de Twincer® droog poeder inhalatie technologie ontwikkelt.

Droog poeder inhalatie is een methode waarbij geneesmiddelen op uiterst efficiënte wijze via de longen worden toegediend. De financiering ondersteunt PureIMS met het naar de markt brengen van de nieuwe generatie uiterst effectieve droog poeder inhalatoren die nieuwe therapeutische mogelijkheden bieden voor patiënten met bijvoorbeeld taaislijmziekte, bronchiëctasieën en Parkinson.

De eerste producten die PureIMS naar de markt zal brengen zijn de Colistine Twincer® en de Levodopa Cyclops®. De Colistine Twincer® zal gebruikt worden voor de behandeling van luchtweginfecties als gevolg van taaislijmziekte en bronchiëctasieën. De Levodopa Cyclops® zal gebruikt worden voor de behandeling van de ziekte van Parkinson. Naast deze twee applicaties heeft PureIMS nog verscheidene andere producten in de R&D-pijplijn.

De Twincer® technologie zorgt voor een optimale aflevering van de medicatie in de meest zuiver vorm in de luchtwegen. Hierdoor worden ongewenste bijwerkingen van hulpstoffen voorkomen. PureIMS ziet de longen als de ideale toegang tot de systemische circulatie voor veel geneesmiddelen. Deze route biedt een aantal voordelen in vergelijking tot het maagdarmkanaal. De effectieve en snelle absorptie levert een snelle werking en mogelijke afbraak in het maagdarmkanaal kan worden omzeild. In vergelijking tot andere inhalatoren biedt de Twincer® een verbeterd therapeutisch effect met als gevolg dat de Twincer® droog poeder inhalatie technologie de kwaliteit van leven van patiënten verbetert.

PureIMS is een farmaceutisch bedrijf gevestigd in Roden met eigen ontwikkel en productie mogelijkheden. PureIMS is opgericht als resultaat van een samenwerking tussen de afdeling Farmaceutische Technologie en Biofarmacie van de Rijksuniversiteit Groningen van Professor Dr. H.W. Frijlink, Linesbridge Pharma Group en Interventional Medical Device Solutions (IMDS). Door deze unieke samenwerking beschikt PureIMS over een ervaren, enthousiast en gedreven team van onderzoekers, apothekers, apothekersassistenten, farmaceutische vakmensen, QA/RA professionals en product- en procesontwikkelaars. Voor meer informatie over PureIMS: www.pureims.com

Carduso Capital is een investeringsfonds gevestigd in Groningen dat participeert in innovatieve technologie bedrijven met sterke technologische connecties met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en kennisinstellingen binnen haar netwerk. Carduso Capital vindt het belangrijk om te investeren in innovatieve bedrijven die in vroeg stadium verkeren of op een gegeven moment financiering zoeken om verder te groeien. Carduso Capital ondersteunt initiatieven binnen de thema’s Life Sciences en Energie op basis samenwerking van lange termijn. Naast financiering biedt Carduso Capital ook managementondersteuning en de mogelijkheid tot het gebruik van een breed internationaal netwerk. Voor meer informatie over Carduso Capital: www.cardusocapital.com