Afdrogen zonder handdoek? Open innovatie van start in Health Hub Roden!

woensdag 25 mei 2016

In de afgelopen weken zijn we in Health Hub Roden van start gegaan met de inspiratiecorner. Deze vindt eens in de twee weken plaats op de dinsdag ochtend. Meer weten? Kom eens langs of klik hier voor meer informatie.

Dat er tijdens de inspiratiecorner plek is voor open innovatie bleek al snel. Ton Mulder van Healthy Lifestyle Economy Consultancy is al jaren actief als het gaat om innovatie binnen zorginstellingen. Het idee voor een droogdouche kwam dan ook niet uit de lucht vallen. ‘Een droogsysteem met warme lucht bestaat al voor je handen, waarom dan nog niet voor het hele lichaam?’ vroeg Ton zich af. Want, zegt Ton, mensen die zichzelf moeilijk kunnen afdrogen, zouden via de droogdouche een stuk privacy en zelfstandigheid kunnen behouden. 'Weliswaar bestaan er al enkele initiatieven op dit gebied maar zijn nog niet echt succesvol omdat ze duur zijn en gebruiksonvriendelijk.' 

In principe kan een droogdouche ook gebruikt worden door mensen met lichamelijke beperkingen. Het beoogde prototype van de droogdouche, een “droogpoortje”, biedt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om je in een rolstoel te laten drogen. Daarnaast zou het handdoeken en energiekosten kunnen besparen.

In samenwerking met Jan Dirk van den Berge van Bergcom Engineering werd het idee snel opgepakt. Met eenvoudige middelen wordt er momenteel gekeken of het product potentie heeft, en of het werkbaar wordt. Stap één is om nu een tastbaar prototype te maken, om vervolgens verder in gesprek te gaan met experts uit de sector.

Zou je eens willen meedenken? Kom langs op onze inspiratie corners op dinsdag ochtend, of neem contact op met de initiators.

Ton Mulder: w.a.m.mulder@pl.hanze.nl
Jan Dirk van den Berge: jan.dirk.van.den.berge@bergcom-engineering.com