Blog: NORISK werkt samen met Health Hub Roden aan ‘Zorg van de toekomst’

woensdag 28 september 2016

Ruim een jaar geleden sloot Lammert Brouwer, directeur van NORISK IT Groep, zich aan bij Health Hub Roden. Samen werken ze aan het thema ‘Zorg van de toekomst’. De bovengemiddelde visie op marktontwikkelingen in de zorgsector (gericht op IT), de brede scope binnen de zorg en het altijd aanwezige pragmatisme maakt NORISK tot een waardevolle partner van de Health Hub.

NORISK IT Groep (verder NORISK) heeft een duidelijke missie: moderne IT leveren die het altijd doet. De organisatie die groot is geworden in infrastructuren (computers, apparatuur voor datacenters etc) en inrichtingsvraagstukken heeft haar primaire focus op de zorgsector. Lammert Brouwer legt uit: “Wij richten ons al vele jaren op de grotere organisaties in Noord-Nederland. Vooral doordat er verschillende managers en beleidsmakers uit de zorgsector bij ons zijn komen werken, beschikken we over een schat aan kennis van de branche en hebben daarin geruisloos een leidende positie verkregen als noordelijke IT-leverancier.

De samenwerking met Health Hub Roden richt zich op de ‘Zorg van de toekomst’. Lammert kiest bewust voor zorg van de toekomst en niet ziekenhuis van de toekomst. “Dat zou te beperkend werken. Zorg staat namelijk los van de fysieke locatie. Onze input richt zich op de hele breedte van de zorg. Dat zie je ook terug in ons klantenbestand. Wij werken voor en met jeugdhulp instanties, verpleeghuizen en alles wat daar tussen zit. Wat samenwerken met Health Hub Roden zo prettig maakt is dat wij daar een platform vinden om onze nieuwe ideeën en technologieën te toetsen. Of partners te vinden om mee te denken en te investeren. Daarnaast zorgen de verschillen van de deelnemers (overheid, kennisinstellingen en ondernemers) voor de juiste spanning om zaken gedaan te krijgen.”

Voorbeeld van een NORISK-product is de virtuele MRI scanner. Doordat een patiënt het proces van een MRI scan levensecht kan oefenen, wordt de slagingskans van de echte scan enorm vergroot. Of het testen van autisme via virtual reality. Een vragenlijst om vast te stellen of iemand autistisch is, is te manipuleren. Testen via hersenprikkels zijn dat niet. De (product)ontwikkelingen in deze branche gaan razendsnel. Lammert merkt dat de afstand tot de markt voor veel studenten groot is. “Ons vak is zo specifiek en de ontwikkelingen gaan zo snel, dat is voor een kennisinstelling niet bij te houden. Ik zie wel dat het onderwijs zich hiervan ook bewust is en initiatieven ontwikkelt om de afstand zo klein mogelijk te maken en houden. Dat is mooi. Health Hub Roden kan een goede proeftuin zijn voor studenten. Ik sluit niet uit dat wij studenten zullen inschakelen om nieuwe ideeën te bedenken, marktonderzoek uit te voeren of een ontwerp te testen. Op die manier kan NORISK bijdragen aan meer praktijkgericht onderwijs. Zo lever je gewoon een waardevolle student af.”    

Wist u dat NORISK de prijs voor 'het vitaalste bedrijf' van Groningen heeft gewonnen? Het vitaalste bedrijf investeert het meeste in het vitaal houden van de werknemers. Er wordt o.a. gekeken naar gezondheid & vitaliteit en gezond ondernemen. Meer informatie vindt u hier.