Minister President Mark Rutte bezoekt Health Hub Roden

woensdag 1 juni 2016

Roden, 1 juni 2016 – Voorafgaand aan de opening van de Healthy Ageing Conferentie in het UMCG bezocht Minister President Mark Rutte Health Hub Roden. Tijdens een goed verzorgde, informele lunch sprak hij met diverse Drentse ondernemers en politici. Ook kreeg Mark Rutte een korte rondleiding van Jan Degenhart en Henk Brink, gedeputeerde van de Provincie Drenthe.

De diverse activiteiten in de Health Hub boeiden de Minister President zichtbaar. Als eerste bezocht hij Max Wessels, stagiair bij Lode B.V. Deze onderneming heeft een bloeddrukmeter ontwikkeld die geschikt is voor stresstesten. Hierbij kan met geavanceerde signalen tijdens een meting de bloeddruk worden gescheiden van bijvoorbeeld spierspanning. Peter Groen van Turtle Creations presenteerde een nieuwe CNC frees, één van de eerste desktopmodellen die je in een kantooromgeving kunt gebruiken. Ook werd een nieuwe 3D printer tentoongesteld die met flexibele materialen print, zeer geschikt voor bijvoorbeeld protheses of braces.

Vervolgens ging Mark Rutte door naar IMDS. Zij ontwikkelen onder andere katheters. In de ruimte lag een testopstelling van de hoofdaderen in het lichaam. Deze aderen zijn gemaakt van doorzichtige siliconen zodat de werking van de katheters goed kan worden geobserveerd. Tot slot bracht hij een bezoek aan studenten van de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken van de Hanzehogeschool Groningen. Zij voeren echo’s uit en de beelden worden bekeken via een tablet. Het onderzoek van de studenten is gericht op het vergelijken van de beeldkwaliteit van de tablet en de conventionele apparatuur en de verdere mogelijkheden die het aflezen van de beelden via tablet biedt.

Lees meer op:
https://www.hanze.nl/nld/onderwijs/gezondheid/academie-voor-gezondheidsstudies/organisatie/overzichten/nieuws/minister-president-mark-rutte-bezoekt-health-hub-roden
http://www.ditisroden.nl/pages/meer2.php?n_id=14320#jump
http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/109738/Premier-schuift-aan-bij-ondernemerslunch-in-Roden