Internationale werknemers centraal bij eerste themabijeenkomst Health Hub Roden

donderdag 14 april 2016

Op 14 april kon je in Health Hub Roden terecht om ervaringen op dit gebied te delen. Interessant, want in de medische technologie zijn internationale werknemers niet meer weg te denken. Soms levert dit uitdagingen op als het gaat om cultuur, communicatie of bijvoorbeeld werkvergunningen.

O.a. het International Welcome Center North (IWCN) kwam naar de Health Hub om te spreken over dit thema. Zij kunnen werkgevers ondersteunen bij formaliteiten, maar ook praktische zaken als het vinden van een woning voor de betreffende internationale werknemer.

Dat dit een onderwerp is wat aanspreekt bleek wel uit het gemêleerde gezelschap. Niet gek, want in Noord-Nederland zijn momenteel zo’n 40.000 internationals werkzaam. Daarnaast telt het noorden vele internationale studenten, vooral uit Duitsland en China.

Het uitgangspunt van de themabijeenkomsten in Health Hub Roden is het bieden van een podium voor (potentiele) partners. Zij kunnen hier hun verhaal doen en laten zien wat voor expertise ze in huis hebben. Tegelijkertijd is er ruimte om hulp te vragen aan andere partners of deelnemers als het gaat om lastige vraagstukken binnen het bedrijf.

Na de themabijeenkomst was er nog ruim de tijd om bij te praten tijdens de Healthy Ageing Business Borrel. Deze wordt 4 keer per jaar in Drenthe georganiseerd. Health Hub Roden heeft de eer de borrel het komende jaar twee keer te mogen organiseren. Deze netwerkborrel is voor ondernemers en onderzoekers actief of geïnteresseerd in het Healthy Ageing veld. Dit is de plek waar "Science meets Business".

Meer weten over onze themabijeenkomsten? Kijk eens in onze agenda!