Hoe kijkt een middelbare scholier aan tegen Health Hub Roden? Wij gingen op onderzoek uit!

vrijdag 17 februari 2017

Health Hub Roden geeft studenten de mogelijkheid om theoretische kennis in de praktijk te brengen. Hierdoor ontwikkelen ze belangrijke vaardigheden en vinden ze beter aansluiting op hun toekomstige werkveld. Dit doen we door ze in contact te brengen met het werkveld: onze partners. Health Hub Roden heeft de mooie taak om deze samenwerking te faciliteren. Dat doen we nu vooral op MBO, HBO en WO niveau, maar zou het ook interessant zijn voor middelbare scholieren? Kunnen we hen ook al enthousiast maken voor de medisch technologische sector?

Afgelopen week heeft Anne Feenstra (14) een meeloopstage bij ons gedaan. We stelden hem een paar vragen:

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Anne Feenstra en ik zit op dit moment in het derde jaar van het gymnasium van de Lindenborg in Leek en wil ook graag het gymnasiumdiploma halen. Naast school doe ik aan korfbal en gamen. Wat ik later wil worden weet ik nog niet, maar iets in de astronomie lijkt mij wel heel interessant.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Health Hub Roden?
Ik was op zoek naar een stageadres en mijn tante vertelde over Health Hub Roden. Nadat ik de website bekeken had, heb ik contact gezocht want het leek me erg interessant. Omdat ik nog niet zeker weet wat ik wil gaan doen, was deze stage de kans om te kunnen oriënteren op waar mijn interesses liggen.

Wat doe je voor Health Hub Roden?
Afgelopen week heb ik stagegelopen bij Health Hub Roden om me te oriënteren op mijn toekomstige werk. Health Hub Roden leek mij hier de geschikte plaats voor omdat medische technologie wel veel overeenkomst heeft met wat ik interessant vind. Door deze stage heb ik nu een klein voorsprongetje als het gaat om werk. Ik weet nu alvast een beetje hoe het allemaal in zijn gang gaat.

Wat heb je in deze week gedaan en wat heb je daarvan geleerd?
Ik heb leren werken met 3D-printers, lasersnijders en ik heb diverse proeven gedaan in het laboratorium. Ook heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en veel van hun ervaring geleerd.

Wat vind je van Health Hub Roden?
Ik vind het concept van de Health Hub fantastisch: een plek waar iedereen met innovatieve ideeën terecht kan. Het is een moderne omgeving, en zeker niet saai. Je zit dan wel vaak te werken achter laptops, maar het is altijd beter dan in een kantoor tussen 2 tussenschotten zitten.

Wat zou je verder nog kwijt willen?
Ik hoop hier ooit nog eens stage te komen lopen!