Health Hub Roden naar Prinsjesfestival in Den Haag

dinsdag 19 september 2017

Van 14 tot en met 19 september was de Haagse binnenstad het toneel voor de vijfde editie van Prinsjesfestival, het feest van de democratie. De provincie Drenthe was dit jaar strategisch partner van het festival. Health Hub Roden vertegenwoordigde de provincie Drenthe door te laten zien wat er in Roden speelt op het gebied van medische technologie.

In de dagen naar Prinsjesdag organiseerde de provincie netwerkbijeenkomsten en, samen met VNO-NCW Noord en MKB-Nederland Noord, een noordelijk event. Elk met een andere invulling, maar met innovatie als leidende thema. Vernieuwende ondernemers, toonaangevende wetenschappers en vertegenwoordigers van maatschappelijke en politieke organisaties vertelden hun verhaal. Tijdens de bijeenkomsten lieten zij zien dat Drenthe een antwoord heeft op wereldwijde uitdagingen.

Health Hub Roden presenteerde op 18 september over de meerwaarde van grensoverschrijdende en multidisciplinaire samenwerking. Daarnaast gaf directeur Peter Boonstra een kijkje in de toekomstplannen van Health Hub Roden. Een belangrijk onderdeel van die toekomstplannen is om mee te willen helpen aan het internationaliseren van de medisch technologische sector van Drenthe.

Over dit evenement verscheen ook een item op RTV Drenthe. In dit item stond de ontwikkeling van Drenthe centraal. Peter: ‘’Er gebeurt veel in Drenthe. Op zo’n dag als deze kun je de pareltjes van de provincie op de kaart zetten. Er zitten veel potentieel succesvolle start-ups en kleine ondernemers in onze regio. Deze ondernemers lopen vaak voorop en zijn erg innovatief. Om ze verder te brengen is kapitaal, maar vooral ondersteuning in ondernemerschap nodig.’’

Bekijk hier het interview met directeur Peter Boonstra op RTV Drenthe.
Lees hier de festivalkrant behorende bij dit evenement.

Peter Boonstra presenteert toekomstplannen Health Hub Roden
Peter Boonstra presenteert toekomstplannen Health Hub Roden