GreenTech filmt aflevering van uitvinderswedstrijd in Health Hub Roden

vrijdag 23 september 2016

Op zaterdag 24 september was de eerste opnamedag van de uitvinderswedstrijd GreenTech in Roden, bij de Health Hub. Tijdens deze wedstrijd gaan kinderen tussen de negen en vijftien jaar de strijd met elkaar aan: wie heeft het beste duurzame idee? Honderden kinderen hebben de afgelopen maanden hun ideeën voor duurzame uitvindingen ingezonden, maar voor slechts twaalf (groepen) uitvinders is er een plekje in één van de vier afleveringen. Deze afleveringen worden in december uitgezonden door RTL 4.

In iedere aflevering werken drie kandidatenteams onder begeleiding van een eigen GreenCoach aan een prototype of schaalmodel van hun uitvinding. De GreenCoach helpt bij het verbeteren van het idee, de uitwerking van het prototype en de presentatie. Aan het einde van de aflevering presenteren de uitvinders in de dop hun idee aan de vakjury, die vervolgens bepaalt wie er doorgaat naar de finale.

Tijdens de finale laten de finalisten zien hoe zij hun idee nog verder hebben ontwikkeld. Wie heeft het beste idee én het beste prototype? Het is de ultieme combinatie van visie, creativiteit en technische vaardigheden die dat bepaalt.

De Hanzehogeschool Groningen wil jongeren op een speelse manier interesseren voor techniek. Daarom is zij één van de partners van de duurzame uitvinderswedstrijd GreenTech. Naast een financiële bijdrage heeft de Hanzehogeschool de locatie voor de regionale voorronde (EnTranCe) en een opnamedag (Health Hub Roden) beschikbaar gesteld. Daarnaast levert Hanzehogeschool Groningen twee GreenCoaches, die de kinderen begeleiden bij het maken van een schaalmodel of prototype van hun uitvinding.