Eerste opdrachten voor studenten in februari ’16 bekend

vrijdag 11 december 2015

afbeelding

Vanaf februari 2016 gaan studenten van de Hanzehogeschool Groningen werken aan een drietal projecten. Deze opdrachten zijn opgezet in samenwerking met bedrijven die zijn aangesloten bij Health Hub Roden. Hieronder de eerste opdracht vanuit VDL Wientjes in Roden. 

Automatisch vullen phantomflessen

Om de beeldkwaliteit van imaging modaliteiten als MRI en CT optimaal te houden is het nodig deze geregeld te controleren. Deze (toepassingsafhankelijke) controle standaard wordt gevormd door een phantomfles, met daarin een specifieke vloeistof, in de scanner te leggen en dan een image te maken. Aan de hand hiervan kunnen de instelling van de scanner worden geoptimaliseerd. VDL Wientjes in Roden is fabrikant van phantoms in allerlei soorten en maten. De phantomflessen worden op dit moment met de hand gevuld.

Het doel van het project is het vullen van de flessen te automatiseren en hiermee kosten te besparen. Hiervoor wordt een proefopstelling gemaakt. Een groep 2e jaars Mechatronica studenten van de Hanzehogeschool start in februari. Later zullen ook 2e jaars Elektronica studenten aanhaken. Wellicht komt er daarna nog een vervolg.

Het project zal worden uitgevoerd op locatie van Health Hub Roden in samenwerking met VDL Wientjes. Voor de te gebruiken elektronica en mechanica zullen de faciliteiten van Health Hub Roden ter beschikking staan eventueel gecombineerd met die van andere participerende bedrijven.