Blog: Technische én sociale innovatie bij Sportconfex Assen!

maandag 19 december 2016

Sportconfex is een Nederlands bedrijf, gespecialiseerd in het maken van sportkleding voor schaatsers, fietsers en zelfs motorcrossers. Bert van der Tuuk werkt als directeur hard aan de kwaliteitskleding, zodat het aan de hoge eisen van de (top)sporters kan voldoen. Sportconfex is als nieuwe partner een mooie toevoeging voor Health Hub Roden. In deze blog stellen we het bedrijf aan je voor! 

Sven Kramer en andere sporters komen naar Assen om de juiste maten voor het pak op te laten meten. In samenwerking met deze sporters worden vervolgens testen uitgevoerd in Marknesse, op het gebied van bijvoorbeeld aerodynamica. ‘’Het is essentieel dat we onze producten blijven ontwikkelen. Zo zijn we nu al bezig met de schaatspakken voor de komende olympische spelen. Contracten zijn er met onder andere de ploegen Lotto-Jumbo en JustLease. Deze contracten zorgen er ook voor dat schaatsers beschikbaar zijn voor het doen van testen.''

Wat is nu de link naar Health Hub Roden? Wij richten ons immers om medische technologie? De link is misschien niet meteen zichtbaar, maar zeker aanwezig. Het maken van cross-overs met andere sectoren zit Sportconfex in de genen. Zo maakten ze in samenwerking met studenten een speciaal pak met sensoren. De filmsector gebruikte dit idee om bewegingen van het lichaam na te bootsen voor animatiefilms. Samen met de Health Hub wordt er nu gekeken of deze pakken mogelijk interessant zijn voor de medische- en/of zorgsector.

Niet alleen technische, maar ook de sociale innovatie staat hoog in het vaandel bij Sportconfex. Via de Gemeente Noordenveld is het bedrijf in gesprek over de vluchtelingenproblematiek. Het werk in de textielsector is vaak iets waar vluchtelingen en/of statushouders ervaring mee hebben. Het zou mooi zijn als deze mensen aan het werk kunnen voor Sportconfex, zodat ze een doel voor ogen krijgen en daarnaast makkelijker kunnen integreren. Een kans voor het bedrijf, maar ook zeker voor de regio!  

Samenwerken met studenten is iets wat Sportconfex al jaren doet. ‘’Vooral de ‘nice to know’ projecten zijn leuk voor studenten. We hebben al een aantal ideeën, bijvoorbeeld het meten van de spierspanning van de sporter via het pak, vanuit de medische technologie zijn hier oplossingen voor te vinden.'' Daarnaast geeft Bert aan interesse te hebben voor het netwerk en de bijbehorende netwerkbijeenkomsten.

Van der Tuuk ziet zeker de toegevoegde waarde van Health Hub Roden: ‘‘het kost een bedrijf veel tijd om met studenten te werken. Het zou daarom fijn zijn om op het organisatorische vlak ondersteuning te krijgen van de Health Hub. De samenwerking moet uiteindelijk een win-win situatie zijn voor student en bedrijf.'' Een advies voor de Health Hub is snel bedacht: ‘’Nederland is een kenniseconomie – gas geven met dit soort initiatieven!''