Blog: Stephani en Boya, verantwoordelijk voor een warm welkom bij Health Hub Roden

donderdag 7 juli 2016

Sinds enkele maanden werken Stephani en Boya als receptioniste bij Health Hub Roden. Hun primaire taak is het ontvangen en registreren van gasten maar daar blijft het niet bij. Zo ondersteunen ze ook bij evenementen en activiteiten georganiseerd door de Health Hub. We stellen ze graag aan je voor.

Stephani en Boya zijn via de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Noorderkwartier werkzaam bij Health Hub Roden. Als penvoerder heeft de Hanzehogeschool Groningen ze voor die werkzaamheden een tijdelijk contract aangeboden. Idealiter kunnen Stephani en Boya na afloop van het tijdelijk contract bij één van de andere aangesloten partners aan de slag, vanuit de gemaakte afspraken tijdens de oprichting van Health Hub Roden.

Stephani en Boya werken parttime, drie dagen, met een overlap op  woensdag. Boya is moeder van twee dochters en heeft, zoals ze het zelf omschrijft, een ‘chaotische maar gezellige boel thuis’. Dit is wel herkenbaar voor Stephani, moeder van een zoon en een dochter. Stephani: “Naast de kinderen heb ik nog 2 lieve kittens en een cavia. Ook bij ons genoeg leven in de brouwerij.”

Het werk bij de Health Hub komt als een welkome afwisseling op het gezinsleven. Stephani legt uit. “Nadat ik vroegtijdig met mijn opleiding HBO Verpleegkunde ben gestopt heb ik tijd met mijn kinderen doorgebracht. Na een tijdje wilde ik toch weer iets voor mijzelf doen naast het moederschap. Ik heb met mijn contactpersoon bij de ISD overlegd en via die weg kwam Health Hub Roden in beeld.” Boya vult aan; “Ik had een andere sollicitatieprocedure lopen maar werd helaas niet aangenomen. Toen ik dit melde bij de ISD kreeg ik meteen dezelfde middag de uitnodiging om op gesprek te komen bij de Health Hub. Het gesprek ging goed en ik was meteen enthousiast. Na een paar dagen kreeg ik te horen dat ik mocht beginnen!”

Boya ziet zichzelf, als receptioniste, echt als het visitekaartje van Health Hub Roden. “Deze rol ligt mij erg goed. Ik behandel elke bezoeker zoals ik graag zelf ontvangen zou willen worden. De feedback die ik tot nu toe ontvang is positief. Door mijn werk bij de Health Hub kan ik laten zien wat ik te bieden heb, ook voor toekomstige werkgevers.” Net als Boya is Stephani sociaal ingesteld. “Ik hou wel van een praatje en gezelligheid. Daarnaast ben ik een doorwerker; als ik ergens aan begin maak ik het werk het liefst in één keer af. Ik ben vrij geordend en houd van duidelijkheid. Health Hub Roden is voor mij een positieve stap geweest, het geeft mij energie. Ik hoop dan ook dat de Health Hub uitgroeit tot een goed lopende organisatie waar je veel bedrijven en studenten ziet rondlopen, die samen projecten uitwerken en elkaar ondersteunen.”