Blog: Jan Degenhart creëert kansen via de Health Hub Roden.

maandag 21 september 2015

Jan Degenhart creëert kansen via de Health Hub Roden.

De persoon Jan Degenhart loopt als spreekwoordelijke rode draad door de ontstaansgeschiedenis van de Health Hub Roden. Als projectmanager bij TCNN is hij betrokken bij Springboard 2.0, wat één van de founding partners is van de Health Hub. Daarnaast was Jan jarenlang werkzaam bij Cordis. En laat de Health Hub nu gevestigd zijn in het voormalig pand van Cordis in Roden. Binnen de Health Hub vervult Jan Degenhart de functie van programmamanager match making.

Even terug in de tijd: het is 2007. De mededeling dat Cordis wordt gesloten komt hard aan bij de medewerkers in Roden na meerdere reorganisaties in de jaren ervoor. Enige opening lijkt de zinsnede “ruimte om alternatieven te onderzoeken”. Jan Degenhart, manager Training & Development bij Cordis, is op dat moment al betrokken bij Springboard en ziet hier een kans. “Het doel van Springboard is bedrijvigheid creëren door partijen aan elkaar te koppelen en de aanwezige kennis en kunde te behouden in de omgeving. Letterlijk het zaad vasthouden. Hier zie je meteen de overeenkomst met de Health Hub. Ik zag hier mogelijkheden. Ik heb meerdere keren een massaontslag van dichtbij meegemaakt. Dat zijn geen prettige momenten. Hoe mooi is het dat je vervolgens een bijdrage kunt leveren aan het creëren van werkgelegenheid daar waar zulke klappen zijn gevallen.”

Er zijn inmiddels meerdere bedrijven en kennisinstellingen betrokken bij de Health Hub Roden waarvan een groot aantal uit de directe omgeving van Springboard. “Ik zou daarnaast ook graag de minder voor de hand liggende partners willen aantrekken. Dit is overigens niet aan landsgrenzen gebonden. Partners uit Duitsland bijvoorbeeld zijn ook zeer welkom. Wij zijn nadrukkelijk op zoek naar bedrijven die innovatieve oplossingen zoeken gecreëerd door studenten of docenten. Of ondernemers die hun kennis willen delen om zo doende te komen tot nieuwe producten op het gebied van gezond ouder worden. Ook ondernemingen die hun personeel willen laten (bij)scholen op het gebied van medische technologie zijn bij de Health Hub Roden welkom. Door onze brede blik ontstaan kansen, ook voor bedrijven die (nog) niet in deze sector werkzaam zijn. Stel je maakt instrumenten, de fijne mechanica, en je bent hier goed in. Dan zou je het productassortiment kunnen uitbreiden richting de medische instrumenten.”

Bedrijven die zich willen aansluiten bij de Health Hub Roden kunnen contact opnemen met Jan Degenhart via info@healthhub-roden.nl of 06 – 273 52 500.