Blog: Health Hub Roden partner, IMDS: experts in ontwikkeling

woensdag 20 januari 2016

Als medewerker van Cordis had Jan de Vries, samen met 3 van zijn huidige compagnons, het idee de organisatie ontgroeid te zijn. Ze hadden andere ideeën over het benutten van kansen in de markt, de manier waarop Cordis als organisatie was ingericht en de innovatie-snelheid. Dit moest en kon anders! Alhoewel, er was nog een struikelblok genaamd “concurrentiebeding”. Gelukkig voor IMDS is dit gedurende het proces van de sluiting van Cordis opgelost.

IMDS heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als een ‘end-to-end’ organisatie. Jan legt uit: “We maken en ontwikkelen medische hulpmiddelen van idee tot gereed product in de doos. Dit is inclusief de processen om deze te maken, mechanisch, elektrisch en software.” Naast het feit dat dit IMDS uniek maakt zorgt het voor onafhankelijkheid. “Wij hanteren een mixed-model businessmodel. Enerzijds ontwikkelen en produceren wij voor onszelf, anderzijds ontwikkelen en produceren we voor externen (waaronder multinationals). Het overgrote deel van de winst wordt weer geïnvesteerd in het bedrijf. Op deze manier zijn we niet afhankelijk van externe financiers.”

Wanneer je als onderneming door ontwikkelt, kun je ten aanzien van personeel ook niet stilstaan. “IMDS is op een moderne manier georganiseerd. Er werken in totaal circa 90-95 medewerkers in een platte organisatie met 4 directeuren als eindverantwoordelijken. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen deel van het proces. Uiteraard stimuleren we een brede organisatie-blik en de individuele ontwikkeling van onze medewerkers. Zelfs wanneer dit leidt tot het vrijwillige vertrek van een medewerker omdat een beter aanbod voorbij komt. Dat hoort bij de ontwikkeling van mensen.“

Deze houding neemt IMDS mee in de samenwerking met Health Hub Roden. “Studenten die stage lopen bij of onderzoek doen voor IMDS krijgen meteen verantwoordelijkheden. Dit kan even wennen zijn in het begin maar de meeste studenten hebben het na een paar weken door en zijn vervolgens dolenthousiast.” Jan ziet daarnaast een mooie kans om de kloof tussen het onderwijs en het bedrijfsleven te dichten via Health Hub Roden. “Je kunt onderwijsinstellingen vragen les te geven in Roden of bij de bedrijven op de werkvloer. Aan de andere kant kunnen medewerkers van de bedrijven gastcolleges geven binnen de onderwijsinstellingen. Dit is een investering in de ontwikkeling van mensen op de langere termijn.”

Als tip voor Health Hub Roden wil Jan tot slot meegeven: “Zorg ervoor dat innovatie wordt gestuurd. Met andere woorden, toets vooraf of er een vraag in de markt is en of een idee haalbaar is. Het is belangrijk dat wordt gewerkt aan vraagstukken die ontstaan in de markt. Hou daarnaast voor ogen dat je bij innovatieve processen nooit bent uitgeleerd. Het eindproduct van één innovatie is weer het vertrekpunt voor de volgende.” En zo blijf je dus in ontwikkeling.