Basis- en middelbare scholieren weten inmiddels ook de weg naar Health Hub Roden

donderdag 16 juni 2016

Wie dacht dat woensdag 15 juni als regenachtig en grijs de boeken in gaat heeft het mis. In Roden bij de Health Hub bruist het van de energie. Enkele tientallen kinderen van de basis- en middelbare scholen in de omgeving zijn aanwezig om het door hun bedachte Beweegspel te presenteren. Ze hopen allemaal in de prijzen te vallen. Toch kan er maar één de winnaar zijn: Animalrun.

Het Beste Beweegspel vindt voor de tweede keer plaats. Leerlingen worden uitgedaagd een beweegspel te bedenken. Het mag van alles zijn; een app, een buitenspel, een bordspel of een digitale game. Voorwaarde is dat het voor iedereen leuk is, dat kinderen zich stevig moeten inspannen en dat het ook te spelen is door kinderen en jongeren met een motorische beperking of chronische ziekte.

Het UMCG Centrum voor Revalidatie en het Centre of Expertise Healthy Ageing van de Hanzehogeschool Groningen doen onderzoek naar deze laatste groep jongeren. Deze kinderen hebben vaak minder spierkracht en longinhoud, wat vaak zorgt voor minder plezier in sporten en bewegen. De onderzoeksvraag is “Wat hebben deze kinderen nodig om in beweging te komen en te blijven?”. Want bewegen is gezond, voor iedereen!

Lees meer over deze dag in het artikel van het Dagblad van het Noorden.