Aandacht voor innovatieve MKB’er bij themabijeenkomst Health Hub Roden

vrijdag 13 mei 2016

Tijdens de bijeenkomst op 12 mei in de Health Hub Roden werd ingegaan op de centrale vraag: ‘Welke subsidie instrumenten zijn er voor het MKB, en hoe ziet een aanvraag eruit?’. De op deze bijeenkomst besproken Europese en regionale subsidie instrumenten hebben allemaal als doel diverse vormen van innovatie te stimuleren. De verschillende subsidie instrumenten werden eerst kort besproken, waarna er vervolgens in workshops uitgebreider op in werd gegaan.

Samenwerkingsverband Noord-Nederland gaf aan de hand van voorbeeldprojecten aan welke regeling bij welk type project past. Ook was er aandacht voor de vernieuwde vorm van indienen, via het eLoket. Het eLoket zorgt ervoor dat het voor ondernemers makkelijker wordt een aanvraag in te dienen. Meer informatie over het eLoket kunt u hier vinden.

RVO sprak over de subsidieregelingen Eurostars, SME-instrument en ‘Fast track to innovation’. Deze zijn bedoeld voor bedrijven die aan de slag willen met innovatieve oplossingen i.s.m. buitenlandse partners.

Partner van de Health Hub, PNO Consultants, sloot af met de praktische kant van een subsidie aanvraag. Zij gingen in op de vraag: ‘Hoe ziet een subsidie aanvraag eruit?’.

Mocht u n.a.v. deze bijeenkomst toch nog vragen hebben? PNO is elke dinsdag ochtend aanwezig in de Health Hub om uw vragen te beantwoorden en u te helpen met uw subsidieaanvraag. Kom gerust even langs!

Deze bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met Enterprise Europe Network.

Benieuwd naar andere Health Hub bijeenkomsten? Neem eens een kijkje in onze agenda!